Bilder från tak som vi gjort i Mockfjärd den sista tiden.

Här förlängde vi både takfoten och taksprånget, med andra ord så förlängdes det åt alla håll.

Förutom det så byggde vi altanen/entrétaket som ni ser på bilden, för det var absolut bäst att göra det i samband med takbytet för att få en bra och tät övergång mellan hustak och plasttaket.

Tegelröd betongpanna från Benders är det som ligger på hustaket och så kläddes hela skorstenen i tegelröd plåt, då den gamla plåten var svart.

Det här uthuset hade verkligen behov utav takrenovering, gamla lerteglet hade gjort sitt och dessutom hade hela uthuset satt sig en del, så det fanns en hel att rikta.

Ett tegelformat plåttak gör sig väldigt bra på det här uthuset.

Svart betongpanna från Benders passar väldigt bra till detta nymålade hus.

Från gammalt lertegel till nytt lertegel. Under lerteglet finns det ett pärttak och här har vi behövt rikta taket rejält, men nu är det rakt och fint!

Du kan ändra denna exempeltext. Peka här och klicka på knappen "Redigera text". Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Dessa hus har inget taksprång alls från början, så det är en självklarhet för oss att göra det i samband med takbytet. Det är flera likadana hus på gatan och nu efter det här huset så har vi gjort samma sak på fem utav husen på den här gatan. Svart betongpanna från Benders ligger på alla tak.

Ett stort lyft för hela huset med betongpanna från Benders! Tidigare var det enkupigt lertegel som inte längre orkade hålla tätt, så vid takkupan byttes råsponten och delar utav isoleringen ut.

Det här huset hade verkligen akut behov utav takrenovering. Någon gång under 90-talet har en firma sprutat isolering på vinden, men dem har gjort det utan att göra en luftspalt, så råsponten var helt möglig och det var bara att riva bort hela undertaket och göra det rätt från början med luftspalt, ny råspont osv. I det skicket som taket var innan takbytet var det en hälsofara att bo i huset. Idag är taket tätt, fint och mögelfritt! (Benders tegelröd betongpanna)

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln